Jamu Jamu – co to jest?
Jamu Jamu (staroindonezyjski: djamu-djamu, polski: dżamu dżamu) to naturalne ekstrakty ziołowe wzmacniające odporność organizmu, tworzone w oparciu o Tradycyjną Medycynę Indonezyjską. Jamu Jamu zostało opracowane przez Mistrza Tradycyjnej Medycyny Wschodu - I Putu Miasta. Jamu Jamu zawdzięcza swoje niezwykłe właściwości zdrowotne idealnie zbilansowanej mieszance ziół.
Każda pojedyncza roślina posiada określone właściwości zdrowotne, ale tylko właściwy ich dobór i połączenie poszczególnych ziół w odpowiednich proporcjach powoduje, że są one lepiej wchłaniane i bardziej wykorzystywane przez organizm.
Ekstrakty ziołowe Jamu Jamu zostały opracowane w oparciu o doświadczenie badaczy i specjalistów zajmujących się ziołolecznictwem. Dzięki temu Jamu Jamu uznawane są za najwyższej światowej klasy mieszanki ziołowe. W ekstraktach ziołowych Jamu Jamu znajdziemy m.in. imbir, czarnuszkę, kurkumę, czystek, spirulinę, chlorellę, moringę, żeń szeń, pokrzywę, siemię lniane i wiele innych roślin mających działanie prozdrowotne.
Rodzaje Jamu Jamu i właściwości zdrowotne ekstraktów ziołowych
Zielony JAMU JAMU – na co pomaga?
Zielony JAMU JAMU - skład- Spirulina
- Chlorella
- Imbir
- Moringa
Zielony Jamu Jamu jest bardzo bogatym źródłem witamin i mikroelementów. Zawiera kilka tysięcy naturalnych substancji aktywnych. Dostarcza organizmowi witaminy z grupy B, a także A, C i E, aminokwasy, kwasy tłuszczowe omega-3, kwasy nukleinowe, chlorofil. Zawiera również błonnik oraz liczne minerały – żelazo, wapń, mangan, potas, magnez, cynk, mangan, fosfor, selen i jod.
Dlaczego warto wybrać zielony Jamu Jamu?
- poprawia stan skóry, dodatkowo chroni przed promieniami UV (dzięki zawartym w spirulinie fikoerytrynie, fikocyjaninie, chlorofilowi),
- usprawnia pracę układu pokarmowego, a w szczególności jelita grubego,
- ma pozytywne działanie na układ kostny,
- zmniejsza uczucie ciągłego zmęczenia,
- ma działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne,
- zapobiega miażdżycy i udarowi mózgu (obniża poziom cholesterolu),
- usprawnia detoksykację organizmu - usuwa metale ciężkie z organizmu,
- obniża poziom glukozy we krwi,
- Wspomaga odchudzanie – usprawnia redukcję tkanki tłuszczowej
Jamu jamu – gdzie kupić?
Jedynym oficjalnym producentem oraz dystrybutorem Jamu Jamu w Polsce jest Natura Organica. Jamu Jamu można kupić w sklepach zielarskich, wybranych aptekach, sklepach ze zdrową żywnością, klubach fitness, gabinetach medycyny naturalnej, sieci salonów masażu balijskiego Orient Massage (www.orientmassage.pl) oraz w e-sklepie Natura Organica (www.sklep.naturaorganica.pl)
Czerwony JAMU JAMU – na co pomaga?
Czerwony JAMU JAMU - skład
- Goździki
- Żeń-szeń
- Pokrzywa
- Aronia
- Siemię lniane
Czerwony Jamu Jamu to bogactwo substancji aktywnych. Zawiera witaminy: B1, C, E, K i P, a także mangan, fosfor, mangan, krzem, wapń, niacynę, błonnik i kwasy tłuszczowe omega 3, flawonoidy, eugenol.
Dlaczego warto wybrać czerwony Jamu Jamu?
- wzmacnia kości (przyczynia się do zwiększenia ich gęstości),
- pomaga w zwalczaniu infekcji i skraca okres rekonwalescencji,
- poprawia pamięć i koncentrację,
- wzmacnia włosy i paznokcie,
- wspomaga funkcjonowanie wątroby,
- ma właściwości antybakteryjne,
- poprawia perystaltykę jelit,
- wspomaga odchudzanie,
- redukuje wolne rodniki, które mogą stać się przyczyną rozwoju nowotworów.
Żółty JAMU JAMU – na co pomaga?
Żółty JAMU JAMU - skład
- Czarnuszka
- Imbir
- Czystek
- Kurkuma
Żółty Jamu Jamu to płynne złoto dla organizmu. Zioła w nim zawarte, posiadają szeroki wachlarz właściwości zdrowotnych, razem stanowią znakomity kompleks witaminowo – mineralny. Dostarczają organizmowi m.in. witamin A, E, F, B1, B3, B6, biotyny; związków mineralnych jak, m.in. cynk, selen, magnez, wapń, żelazo, sód i potas.
Dlaczego warto wybrać żółty Jamu Jamu?
- wspomaga metabolizm, przyspiesza trawienie i zapobiega odkładaniu się tkanki tłuszczowej,
- łagodzi wzdęcia i zmniejsza dolegliwości żołądkowe,
- bierze udział w procesie detoksykacji organizmu - przyspiesza usuwanie toksyn,
- ma właściwości antyoksydacyjne – niszczy wolne rodniki, które odpowiedzialne są m.in. za powstawanie nowotworów,
- zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych - obniża poziom szczawianów w moczu,
- zwalcza bakterię Helicobacter pylori odpowiedzialną za wrzody żołądka,
- działa uspokajająco, podnosi odporność na stres,
- obniża ciśnienie krwi i zapobiega powstawaniu zakrzepów,
- reguluje poziom glukozy we krwi i wspomaga pracę trzustki,
- wspiera procesy odpowiedzialne za gęstość kości,
- zapobiega nudnościom i wymiotom,
- łagodzi bóle: gardła, głowy, menstruacyjne,
- wspiera regulację pracy gruczołów łojowych - w efekcie cera mniej się przetłuszcza,
- podnosi poziom hemoglobiny (polecany dla osób cierpiących na anemię)