Masz osteoporozę? Odkwaś organizm zjonizowaną wodą alkaliczną!

Dieta współczesnych ludzi składa się głównie z pożywienia przetworzonego. Pęd życia i ciągły brak czasu skłaniają nas do sięgania po produkty gotowe, zawierające ogromną ilość cukru i tłuszczów. Taki sposób odżywiania niczym nie przypomina tego, który stosowano kilkadziesiąt a nawet kilkanaście lat temu. Spożywamy pokarm pozbawiony witamin i minerałów, do tego zanieczyszczony przez stosowanie pestycydów i środków ochrony roślin. Same środowisko pozostawia wiele do życzenia...

19 grudzień 2014
Artykuł na: 4-5 minut
Zdrowe zakupy

Do tego wszystkiego sami dokładamy czynników chorobotwórczych, spożywając alkohol, żyjąc w ciągłym stresie i zmęczeniu. Wszystkie te czynniki powodują, że nasz organizm nie radzi sobie z nadmiarem toksyn – zostaje naruszona równowaga kwasowo-zasadowa.

Nadmiar kwasów zatruwa nasz organizm, powodując różnego typu choroby. Jedną z nich jest osteoporoza.

Dr Susan Brown, autorka książki "Przewodnik po pokarmach alkalicznych (ang. The Alkaline Food Guide)" w prosty sposób przedstawia proces chorobotwórczy osteoporozy wywoływany przez zakwaszenie organizmu.

Krew wykazuje właściwości alkaliczne (pH 7,35-7,45). Odchylenia od tej normy wywołują choroby a nawet śmierć. Aby utrzymać pH krwi w normie, organizm uzupełnia substancje alkaliczne pobierając je z innych miejsc w organizmie.

Na początek z dostarczonego pokarmu, w przypadku gdy pokarm nie zawiera dostatecznej ilości substancji alkalicznych, zaczyna się proces pobierania z organizmu. Następuje osłabienie, wypadają włosy, łamią się paznokcie, tworzy się osteoporoza i wiele kolejnych procesów chorobotwórczych.

Jak temu zapobiec? Zwyczajnie: spożywać w większości żywność alkaliczną, znajdziemy ją m.in. w świeżych warzywach i owocach. Niestety spożywanie żywności przynajmniej w 70% alkalicznej jest niemożliwe, dlatego wielu naukowców o światowym autorytecie, w tym i prof. Stanisław Wiąckowski, współautor książki „Woda zjonizowana, życie bez chorób” mówi o innej możliwości odkwaszania organizmu i zapobieganiu chorobom. Jest nią picie zjonizowanej wody alkalicznej wytwarzanej przez jonizatory wody.

W prasie, książkach i Internecie znajdziemy wiele artykułów poświęconych wodzie jonizowanej, wszystkie jednak sprowadzają się do jednego wniosku:

Aby utrzymać odpowiednią alkaliczność organizmu i zapobiegać powstawaniu chorób w tym także osteoporozy, musimy dostarczyć do organizmu odpowiednią ilość substancji alkalizujących.

Jeżeli osiągniemy odpowiedni poziom alkaliczności, to organizm nie będzie pobierał brakujących substancji z innych narządów w tym także z kości. W osiągnięciu pożądanego efektu, pomoże nam nie tylko alkaliczna dieta, ale także jonizowana woda, która dzięki swej strukturze jest naturalnie alkaliczna i zawiera wszystkie niezbędne minerały.

Potwierdzeniem powyższych informacji są japońskie badania na szczurach przeprowadzone na Uniwersytecie w Kyoto. Szczury pijące wodę kranową chorowały, traciły sierść, wykazywały brak minerałów a ich ogólny stan zdrowia był mizerny, natomiast zwierzęta, którym podano alkalizowaną wodę jonizowaną, nie charakteryzował żaden z w/w opisanych symptomów.

Wczytaj więcej
Nasze magazyny