Cynk i czekolada dbają o młodość

Cynk pomoże Ci dłużej zachować młodość, a jego dobroczynne właściwości jeszcze zwiększają swoją moc w towarzystwie czekolady.

Artykuł na: minutę

Hydrochinony, związki występujące w winie, kawie, herbacie i gorzkiej czekoladzie, poprawiają przyswajalność cynku. Minerał ten pomaga zwalczać stres oksydacyjny, który jest jednym z czynników wpływających na starzenie się organizmu. Kolagen Rybi NatiCol

Ta zależność jest obustronna: cynk zwiększa aktywność hydrochinonów, odpowiedzialnych za łagodzenie stanów zapalnych i zwalczanie komórek nowotworowych. Wpływają one też pozytywnie na pacjentów z chorobami Alzheimera i Parkinsona.

Inne źródła hydrochinonów to kakao, owoce jagodowe, orzechy, warzywa i groch.

Autor publikacji:
Artykuł należy do raportu
Zachowaj zdrową i piękną skórę
Zobacz cały raport
Wczytaj więcej
Może Cię zainteresować
Nasze magazyny