Naturalna broń w walce z rakiem

Naukowcy nie mają wątpliwości, że lawinowy wzrost zachorowań na raka to efekt niewłaściwego trybu życia, w tym diety. Znana biolożka i dietetyczka, dr Andrea Flemmer, przekonuje, że tak jak zła dieta sprzyja rakowi, tak odpowiednio skomponowana może mu zapobiegać, a także wspomagać jego leczenie.

06 listopad 2014
Artykuł na: 2-3 minuty
Zdrowe zakupy

Autorka książki "Walcz z rakiem. Naturalne metody leczenia i przeciwdziałania nowotworom" nie proponuje rezygnacji z leczenia konwencjonalnego, ale doradza wspomaganie go przez mobilizację samouzdrawiających sił organizmu. Obecnie znanych jest 300 rodzajów raka, z których każdy wymaga innego leczenia. Na szczęście naturalne metody, które należy stosować, by go osłabić, są takie same dla nich wszystkich.

Jeden z amerykańskich naukowców badających raka Bruce Ames stwierdził, że żyjemy w morzu rakotwórczych substancji. Tę pesymistyczną diagnozę równoważy spostrzeżenie Andrei Flemmer, że jest nie mniej środków, które pozwalają zapobiec rakowi lub zahamować jego rozwój. Sztuka polega na tym, by wiedzieć, jak unikać substancji karcerogennych, a wzmacniać te, które przeciwdziałają nowotworom.

Konkretne wskazówki znajdziemy w praktycznym poradniku Andrei Flemmer, napisanym zrozumiałym językiem i nieprzeładowanym teorią. Przejrzysta szata graficzna ułatwia lekturę książki, która zawiera m.in. dietę przeciwnowotworową, przepisy na smaczne dania i spis popularnych ziół, grzybów i leczniczych przypraw o działaniu przeciwrakowym. Są też porady, jak złagodzić skutki uboczne leczenia raka, oraz propozycje jego wspomagania terapią tlenową, enzymatyczną, organoterapią i hipertermią. I, co równie ważne, jest lista produktów: lekarstw, terapii i suplementów diety, których lepiej unikać.

Dr Andrea Flemmer "Walcz z rakiem, Naturalne metody leczenia i przeciwdziałania nowotworom", Wydawnictwo Esprit, Kraków 2014.

Wczytaj więcej
Nasze magazyny